Adalet Bakanı deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Depreme maruz kalan illerimizdeki Cumhuriyet başsavcılıklarınca bu binalarla ilgili, bu binaları yapanlar ve bununla ilgili süreçlerde katkısı olanlar, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar da başlatılmıştır.” dedi.

Bozdağ, “Kim olursa olsun, nerede olursa olsun, görevi ne olursa olsun hepsinin üzerine sonuna kadar gidilecek.” ifadesini kullandı.

Bakan Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da yıkılan binalar arasında yer alan merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı’nda enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla yürütülen çalışmalarla ilgili inceleme yaptı.

İncelemelerinin ardından Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye’mizde yaşanan büyük deprem sonrası ülkemizin her bir yanında arama, tarama ve kurtarma faaliyetleri hummalı bir şekilde yürütüldüğü gibi Diyarbakır ilimizde de arama, tarama ve kurtarma faaliyetleri büyük bir titizlikle, özenle kurumlarımızın ve uzmanlarımızın koordinesiyle yürütülmektedir.

Diyarbakır’ımızda 7 müstakil binanın tamamen çöktüğünü, bunlardan birinde insan bulunmadığı, diğer 6’sında da meskun vatandaşlarımızın bulunduğunu daha önce de ifade etmiştik. Bugüne kadar yapılan çalışmalar sırasında 6 binanın enkazı altından 322 vatandaşımız çıkarıldı. Maalesef bunlardan 192’si vefat etti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle ülkemizin değişik yerlerinde deprem felaketi nedeniyle vefat eden her bir vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir